Viikonloppuna tulee vuosi mummoni hautajaisista, vapun aattona vuosi vaarin kuolemasta. Vanha pariskunta kuoli samana keväänä, reilun kuukauden välein..

Vaarin kuolema oli odotettavissa, jo silloin vuoden alussa lääkäri oli sanonut isälleni että vaarin sydän on loppumassa, ja että aikaa on pari, kolme kuukautta. Mummun kuolema oli suurempi yllätys.

No, ei siitä enempää. Selaillessani kalenteria viime vuodelta huomasin tällä päivällä merkinnän

"120! Perkele!"

Silloin suunta oli ylöspäin, nyt onneksi alaspäin. Mutta aika jojoilua painon kanssa tosiaan..

Nyt on taas yksi sukujuhla tiedossa, ja tuon merkinnän pitäisi tarkoittaa että mahtuisin niihin housuihin jotka hautajaisiin hankin.. Pitäisi varmaan järjestää vaatekomero, laittaa omat vaatteet laatikoihin, joissa lukisi kilomäärä jossa niihin mahtui. Muistaisi paremmin mitä varastossa on.. mutta onhan tässä vartalon malli muuttunut toki, nykyään suhteessa reidet ovat kapeammat kun maha isompi. Paras housu olisi mallia äitiysvaate. Rintalinjakin on jo valunut alaspäin. Siis ei pelkästään siinä mielessä että rinnat on mallia pitkät, vaan siis koko rintamus sijaitsee alempana kuin ennen.

Siitäköhän johtuu, että monissa kokeilemissani tunika- tai empiretyyppisissä paidoissa osuu poikittaissauma rintojen päälle..